Predstavljeni novi konkursi u oblasti zapošljavanja vredni 31,5 miliona dinara

0
17

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare tri nova konkursa resornog sekretarijata u oblasti zapošljavanja, ukupne vrednosti 31,5 miliona dinara.

Novi konkursi u oblasti zapošljavanja, koji su aktuelni od sutra, odnose na  sprovođenje stručne prakse, samozapošljavanje i javne radove u Vojvodini. Svi navedeni konkursi biće objavljeni na internet prezentaciji i mobilnoj aplikaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i u dnevnoj štampi, u četvrtak, 4. maja 2023. godine. Sekretar Ivanišević je naglasio i važnost konkursa za samozapošljavanje navodeći da je Sekretarijat za to namenio ukupno 16 miliona dinara dok je za javne radove izdvojeno sedam i po miliona dinara.

Ivanišević je dodao da ovu godinu u sektoru zapošljavanja karakteriše to što su po prvi put izdvojena i znatna sredstva za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju, koje će se u prvoj polovini godine odvijati u sektoru informacionih tehnologija. Planirano je, takođe, da do kraja godine ona budu dopunjena u oblastima ugostiteljstva, turizma i gastronomije jer je to prostor, kako je Ivanišević naglasio, gde postoji ozbiljan deficit radne snage. Zato će u narednom periodu akcenat biti na osmišljavanju brzih programa obuke za te uslužne delatnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here