Ispred Ministarstva prosvete u Beogradu održan je skup sa kojeg je poručeno da postoji pojedinačna odgovornost svih koji nisu na vreme reagovali da se spreči tragedija.

Predsednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić zatražio je na današnjem skupu ispred Ministarstva prosvete pojedinačnu odgovornost svih koji nisu na vreme reagovali da se spreči tragedija u OŠ “ Vladislav Ribnikar” gde je juče učenik ubio osam vršnjaka i radnika obezbeđenja, a više učenika ranio.

Na skupu se obratila i Milica Samardžić, predsednica učeničkog parlamenta ETŠ „Rade Končar“, naglašavajući da je usled ovog tužnog i nemilog događaja teško je naći prave reči.

Defektolog Branka Roganović istakla je da je noć nastala u sred dana i totalni je mrak i da ovo neće prestarti tek tako jer nije ni samo od sebe nastalo. Roganović je posebno naglasila da je neophodno skloniti sa tv ekrana crnu hroniku i rijaliti programe.

Po završetku skupa članovi Foruma otišli su do škole “Ribnikar” gde su zapalili sveće i ostavili cveće u znak sećanja na poginule.