Sinoć je u Beogradu održan protest „Srbija protiv nasilja“. Izneti su zahtevi koji se odnose na smene na čelu ministarstava, BIA, u telu za nadzor elektronskih medija, oduzimanje licence nekim televizijama, kao i zabranu rijaliti-programa. Ukoliko zahtevi do petka ne budu ispunjeni „Srbija će stati“, upozoravaju organizatori.

U ponedeljak, 08. maja, u Beogradu je održan protest „Srbija protiv nasilja“ kao odgovor na nedavne masakre u školi na Vračaru i u Mladenovcu. Predstavnici opozicije i građani okupili su se ispred Narodne skupštine gde su pročitani zahtevi Vladi. Organizatori procenjuju da se okupilo oko 50.000 ljudi i najavljuju da će „Srbija stati” ako vlada do petka ne ispuni njihove zahteve.

Nakon što su zahtevi upućeni ispred Narodne skupštine opozicioni lideri i građani stali su iza velikog crnog transparenta sa natpisom „Srbija protiv nasilja“ i krenuli u šetnju do Vlade Srbije. Šetalo se u tišini iz pijeteta prema žrtvama i poštovanja prema njihovim porodicama. Nakon što je deo građana stigao ispred Vlade Srbije ponovo su pročitani zahtevi.