U Novom Sadu održan protest „Sve mora da stane“

0
72

Kao vid podrške centralnom protestu u Beogradu, u Novom Sadu je juče organizovan protest „Sve mora da stane“. U šetnji je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi, koji su sa Varadinskog mosta bacili cveće u Dunav u znak sećanja na poginule i žrtve tragičnih događaja na Vračaru i u Mladenovcu.  

Skup u Novom Sadu je počeo na Trgu slobode minutom ćutanja za žrtve, a odatle se krenulo u šetnju ka Varadinskom mostu. Profesorka Novosadske gimnazije Tanja Roganović poručila je na protestu da je Srbija na kolenima i da je neophodno zaustaviti se i resetovati sistem. Organizatori protesta su nevladine organizacije i opozicione partije, koje su u pozivu navele da se skupom u Novom Sadu pruža podrška centralnom protestu u Beogradu „Srbija protiv nasilja“.

Sa Varadinskog mosta u Novom Sadu, što je bila konačna takča protestne šetnje „Sve mora da stane“, okupljeni građani bacili su cveće i vence u znak sećanja na poginule i žrtve. Na taj simboličan način odali su počast stradalima i iskazali saučešće porodicama tragično preminulih. Time je protest u Novom Sadu završen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here