Danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena sportsko-rekreativna manifestacija „Tour de Fruška“ koja se ove godine održava dva puta – u prolećnom izdanju, 20. i 21. maja, i na jesen, 23. i 24. septembra.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je, na konferenciju za medije na kojoj je najavljena sportsko-rekreativna manifestacija „Tour de Fruška“, da se minulih godina radilo puno da bi Fruška gora mogla da dođe do ovog nivoa organizovanosti. On je naglasio da je Fruška gora sve povezala i da su građani  počeli da je otkrivaju, jer se biciklom dolazi do najskrivenijih mesta koja se markiranjem i povezivanjem sa postojećim trasama stavljaju u funkciju turizma, rekreacije i sporta, što je od ogromnog značaja.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je ovogodišnji sportski program, kao i akcije koje će biti organizovane tokom godine. U sportskom delu manifestacije biće organizovane trke – MTB maraton, u tri dužine, Eliminator trka, Drumska trka, trka električnim biciklima – E-bajk trka, u dve različite dužine, kao i Trejl trka. Pored sporta, tom prilikom, biće predstavljene i turističke organizacije, kulturni događaji, privredni i turistički potencijali Fruške gore.

Konferenciji su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović i direktor Nacionalnog parka „Fruška gora” Živko Cvetković.