Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik kompanije „China Road and Bridge Corporation” (CRBC) Du Fei razgovarali su danas o projektima koje ova kompanija uspešno sprovodi u Srbiji i o budućim planovima za saradnju.

Premijerka Brnabić je, govoreći o izgradnji srpsko-kineskog industrijskog parka u Borči, naglasila da je važno da izrada tog investicionog plana počne uskoro, budući da je taj projekat važan i za privlačenje investitora i privredni rast Srbije. Premijerka je poručila da je za Srbiju od izuzetne važnosti da kineski privrednici investiraju u visokotehnološke projekte, koji predstavljaju budućnost, i podsetila na to da kineska kompanija CRBC već uspešno posluje u Srbiji, i to na najvažnijim kapitalnim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture i zaštite životne sredine.

Predsednik kompanije CRBC poručio je da su kompanije iz četiri najrazvijenije provincije iz Kine zainteresovane za investiranje u srpsko-kineski industrijski park. Takođe, on je ukazao na to da su investitori zainteresovani i da istraže tržište i njegove mogućnosti za napredak. Sastanku u Vladi Srbije prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.