Nastavak unapređenja saradnje sa Austrijom u svim oblastima

0
35

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa saveznom ministarkom za Evropsku uniju i Ustav Republike Austrije Karolinom Edštadler o evropskim integracijama Srbije i bilateralnoj i ekonomskoj saradnji.

Brnabić je naglasila da Srbija ceni dosadašnju posvećenost Austrije procesu evropskih integracija naše zemlje i da se nada nastavku kontinuirane podrške na tom putu.Predsednica Vlade je istakla da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak reformskog toka, posebno kada je reč o vladavini prava.

Ona je ukazala na neophodnost implementiranja Briselskog sporazuma i obavezu formiranja Zajednice srpskih opština na koju se čeka 10 godina, jer bez toga nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa gubi smisao, pri čemu je istakla posvećenost Beograda očuvanju mira i stabilnosti. Premijerka je naglasila da je Austrija treći najveći strani investitor u Srbiji i peti spoljnotrgovinski partner u razmeni usluga.

Sagovornice su se saglasile da je u obostranom interesu nastavak unapređenja i produbljivanja saradnje u svim oblastima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here