Petković: Priština ne želi da formira ZSO

0
28

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković ocenio je nakon trilateralnog sastanka u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, da je situacija teška kada je reč o pregovaračkom procesu, kao i da je ponašanje glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija bilo nedopustivo.

Petković je u obraćanju novinarima nakon sastanka sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem, uz posredstvo specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, rekao da je delegacija Beograda na sastanak došla pripremljena, sa svim materijalima, predlozima i ekspertima, za razliku od Bisljimija, koji je došao sam.

Petković je poručio da će Beograd nastaviti da razgovara jer je odgovorna strana, i dodao da očekuje nastavak pregovora, ali i da Priština pruži svoje odgovore na predloge koji su stigli iz Evropske unije.

Imamo naše „crvene linije“ i toga se držimo, a to je da nikada nećemo pristati da takozvano Kosovo postane član Ujedinjenih nacija i da nećemo priznati njegovu nezavisnost ni de fakto, ni de jure, zaključio je Petković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here