Na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje lider Dveri Boško Obradović izjavio je da je zapanjujuća neodgovornost REM-a za situaciju na televizijama.

On je čitao delove izveštaja u kojima piše da televizija B92 nije ispunila nijedan deo elaborata na osnovu kojeg je dobila frekvenciju, kao i da Pink i Hepi nisu emitovale nikakve kulturne ni dečje sadržaje, a da članovi Saveta REM-a, koji priznaje da je prekršen zakon, i dalje nisu podneli ostavke. Izveštaj je, kako je rekao, savršeno pokazao nerad i propuste REM-a jer ne krije da je, na primer, Hepi televizija 2021. godine 14,4 odsto programa emitovala rijaliti, a Pink čak 39 odsto.

“Jedini smisao ove sednice je da vi podnesete ostavke” rekao je Obradović i tražio da se ne prihvati Izveštaj REM-a o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima. “Ako ste kao SNS već 10 godina imali apsolutnu vlast u državi onda molim vas da preuzmete odgovornost, a prvi koji treba da odu su članovi Saveta REM-a. Ja sam zapanjen količinom vaše neodgovornosti. Vaša izlaganja, vaš izveštaj i vaše nečinjenje, i da danas dođete i ne pokažete pred javnošću trunku odgovornosti i ne izvinite se za ono što ste dozvolili na medijima to je jezivo i zapanjujuće”, rekao je Obradović.