Protest Srbija protiv nasilja 3. juna u 18 časova

0
80

Protest Srbija protiv nasilja biće održan 3. juna, u 18 časova, zato što je to tačno mesec dana od tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi Vladilav Ribnikar – saopštio je na konferenciji Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke u Skupštini Srbije.

Kako je rekao na konferenciji za novinare u parlamentu, ispred Skupštine Srbije biće postavljena velika bina gde će se obratiti žrtve nasilja ali i javne ličnosti.– Posle obraćanja, pozivamo građane da naprave prsten oko Predsedništva Srbije, na Andrićevom vencu. Svi građani će imati priliku da Aleksandru Vučiću ostave poruku – rekao je Aleksić. On je taj plan proevropske opozicije, koja je tehnički organizator, obrazložio time što je predsednik Srbije u nekoliko navrata uputio kako političarima tako i građanima poziv na dijalog.

Šetnja će se kretati od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstranti zatvoriti krug oko Predsedništva. Protest će trajati do 21 čas. Svi građani imaju priliku da ostave poruku predsedniku, rekao je Aleksić i pozvao da svi građani ponesu i po jedan cvet. Svako od građana moći će da napiše na kartonu po poruku predsedniku, istakao je, a na pet, šest punktova oko Predsedništva biće postavljene knjige utisaka u koje će građani moći da ostave te poruke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here