Protest Zrenjanin protiv nasilja – “Svi smo mi Senka”

0
42

U Zrenjaninu je sinoć održan treći po redu protest “Zrenjanin protiv nasilja”. Uprkos obilnim padavinama okupio se veliki broj građana.

I ove srede Zrenjaninci su se okupili kod kruga u naselju Mala Amerika na protestu “Zrenjanin protiv nasilja”. Ovo je treći protest u našem gradu, a drugačiji od prethodna dva po tome što su na ovom protestu građani iskazali ne samo nezadovoljstvo zbog narastanja nasilja u društvu i državi već i revolt zbog suspenzije profesorke sociologije Zrenjaninske gimnazije Senke Jankov.

Senki su podršku pružili prijatelji, bivši i sadašnji učenici i njihovi roditelji i mnogobrojni sugrađani, a među njima i predstavnici brojnih pokreta i političkih partija. Podršku Senki Jankov, ali i borbi Zrenjaninaca protiv nasilja pružio je i profesor Čedomir Čupić.

Okupljeni su od kruga u Maloj Americi do gimnazije pešačili po obilnoj kiši, a ispred gimnazije poruke građanima, ali i rukovodstvu ove škole pročitao je upravo profesor Čedomir Čupić. Među okupljenima ispred Zrenjaninske gimnazije bio je i narodni poslanik Aleksandar Olenik.

Sem zahteva koji su istaknuti i u okviru protesta Srbija protiv nasilja, Zrenjaninci su imali još nekoliko dodatnih: da nadležni reaguju na pretnje koje su posle protesta upućene učesnicima protesta, da članica REM-a Judita Popović sačuva svoje dostojanstvo i prva podnese ostavku, da televizija Santos savesno i realno prikaže situaciju u Zrenjaninu i društvu i odgovornost zbog nepravednog disciplinskog procesa direktora gimnazije Milana Radakovića protiv Senke Jankov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here