Raspisan novi konkurs za energetsku efikasnost kuća

0
127

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, koji sprovode lokalne samouprave i gradske opštine, objavljeno je na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike.

Javni poziv je raspisan na osnovu Zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu (Projekat „Čista energija i energetska efikasnosti za građane u Srbiji“) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.Pravo na podnošenje prijava imaju lokalne samouprave i gradske opštine, a krajnji rok za podnošenje prijava je 23. jun 2023. godine do 15 časova.

„Omogućeno je da svi građani koji se opredele za više mera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima mogu kroz subvencije da pokriju i do 65 odsto troškova investicije”, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Nakon dodele subvencija po ovom pozivu, lokalne samouprave i gradske opštine će raspisati još dva javna poziva: prvi javni poziv kojm će biti izabrana preduzeća za izvođenje radova i potom drugi poziv za izbor domaćinstava i stanova na kojima će biti primenjene mere poboljšanja energetske efikasnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here