Protest Zrenjanin protiv nasilja – Građani žele Srbiju, Banat i Zrenjanin bez nasilja

0
99

Održan je i četvrti protest Zrenjanin protiv nasilja. Građani su izrazili svoj bunt protiv stanja u društvu i poslali jasnu poruku da žele da žive u državi bez nasilja.

Nekoliko stotina Zrenjaninaca okupilo se na četvrtom po redu protestu Zrenjanin protiv nasilja. Upućena je snažna poruka da građani ne žele život u atmosferi punoj tenzija, podela i nasilja. Zrenjanince su na ulicu izveli i lokalni problemi, a ove srede podršku im je pružio advokat Božo Prelević.

Svoje viđenje školstva i obrazovanja, koji su u fokusu ovonedeljnog protesta, iznela je maturantkinja Jasmina Stanaćev, a na situaciju u oblasti obrazovanja, posebno se osvrnuvši na raniji završetak školske godine, ukazala je i profesor Olgica Rakić, koja je i iznela zahteve okupljenih, koji su istovetni sa zahtevima protesta Srbija protiv nasilja, kao i dodatne zahteve koji se tiču Zrenjaninaca. Zahtevi sa protesta Srbija protiv nasilja su nadaleko poznati, a kada su u pitanju zahtevi koji se odnose samo na Zrenjanin oni su sledeći: da nadležni reaguju na pretnje upućene učesnicima protesta, da članica REM-a naša sugrađanka Judita Popović sačuva svoje dostojanstvo i prva podnese ostavku, da televizija Santos savesno i realno prikaže situaciju u Zrenjaninu i društvu i zatražena je odgovornost zbog nepravednog disciplinskog procesa direktora gimnazije Milana Radakovića protiv profesorke Senke Jankov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here