KFOR na ulazu u Leposavić

0
67

Vojnici Kfora danas su, brojniji nego proteklih dana, raspoređeni u Leposaviću, uoči zakazanog skupa podrške uhapšenim Srbima, javlja Kosovo onlajn, navodeći da oni ne dozvoljavaju pripadnicima specijalne jednice Kosovske policije da uđu u tu opštinu na severu Kosova.

Na ulazu u Leposavić iz pravca severnog dela Mitrovice, kod skretanja za selo Jošanica, gde se i nalazi vojna baza Kfora “Nothing Hil”, na magistralnom putu od ranog jutra raspoređen je veći broj letonskih vojnika Kfora, a manji broj je raspoređen na svim prilazama i ulazima do centra grada.

Ispred opštine Leposavić okupljeno je nešto više građana nego inače, a u krugu ispred zgrade opštine ovog jutra su mađarski i američki vojnici Kfora, ali i vozila Euleksa.

Pripadnici letonskog kontingenta Kfora postavili su četiri kontrolna punkta u centru Leposavića, kako bi, prema saznanjima Kosovo onlajn, sprečili neovlašćeni ulazak u opštinsku zgradu.

U Leposaviću je za podne najavljen skup podrške uhapšenim sugrađanima Nemanji Vlaškoviću i Daliboru Spasiću, a jutros je uhapšen i Uroš Vukašinović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here