Krkobabić potpisao ugovore za još 109 seoskih kuća

0
24

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisao je još 109 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koje se ovoga puta nalaze na teritoriji 28 jedinica lokalnih samouprava.

Trojni ugovor ministar je potpisao sa dobitnicima sredstava za kupovinu seoske kuće i predstavnicima jedinica lokalnih samouprava na čijim se teritorijama izabrane kuće nalaze. Ovim potpisima biće obezbeđen krov nad glavom za još 155 ljudi i 96 dece (46 parova, 18 samohranih roditelja i 45 samostalnih vlasnika, uglavnom poljoprivrednika i poljoprivrednica).

Novac se dodeljuje nakon održane prve sednice Komisije u ovogodišnjem ciklusu, a prema Uredbi o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je rekao da će gotovo trećina budućih vlasnika seoskih kuća u Srbiji, sa kojima je potpisan ugovor, promeniti gradsku adresu za seosku.

Za ove namene u budžetu Republike Srbije predviđeno je ukupno 500 miliona dinara, a po jednoj kući dozvoljen je iznos do 1,2 miliona dinara. Interesovanje je ogromno, prijave svakodnevno stižu, sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2023. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here