Predsednik Kube svečano dočekan ispred Palate Srbija

0
60

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na svečanoj ceremoniji ispred Palate Srbija kubanskog predsednika Migela Dijas-Kanela Bermudesa uz sve počasti – crveni tepih, gardu i intoniranje himni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će poseta predsednika Kube Migela Dijas-Kanela Bermudesa dati novi zamah jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Kube.

„Počastvovan sam posetom predsednika Migela Dijas-Kanela Bermudesa Srbiji.Uveren sam da će ova poseta dati novi zamah jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa naše dve zemlje, kao i produbljivanju političkih veza i ekonomske saradnje“, objavio je Vučić na Instagramu.

On je uz poruku „Dobro nam došli, dragi prijatelju!“ na svom instagram nalogu postavio i fotografije svečanog dočeka i početka sastanka u Palati Srbija.

Posle sastanka dvojice predsednika usledio je plenarni sastanak sa članovima delegacija dve zemlje.

Tokom dana kubanski predsednik razgovaraće i sa predsednikom srpskog parlamenta Vladimirom Orlićem.

Predsednik Kube juče je doputovao u Beograd gde ga je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Dijas-Kanel Bermudes boravi na evropskoj turneji u okviru koje je pre Srbije posetio Italiju, a u četvrtak i petak treba da učestvuje na samitu o novom globalnom finansijskom paktu u Parizu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here