Tokom akcije ROADPOL iz saobraćaja isključeno 1.870 vozača

0
14

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom sedmodnevne akcije ROADPOL isključili iz saobraćaja 1.870 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ova akcija je sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).Tokom akcije, kontrolisano je više od 71.500 vozača i otkriveno je ukupno 14.027 prekršaja, a 377 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prekršaja.

U okviru ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna u 12 časova, sprovedena je akcija Alcohol & Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja bili angažovani svi raspoložili alkometri i droga testovi. U svega 24 časa, iz saobraćaja je isključeno 608 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

S obzirom na to da u narednom periodu predstoji održavanje muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju povoljnog stanja bezbednosti saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here