Težak položaj radnika JP Pošta Srbije, izostaje reakcija v.d. direktora Zorana Đorđevića

0
78

Radnici JP Pošta Srbije nezadovoljni su položajem i uslovima rada, a saradnja sa v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem prekinuta je sredinom prošle godine, istakla je Jadranka Stankov, predsednica Samostalnog sindikata poštanskih radnika u Pošti Srbije. U planu su dalje zakonske sindikalne aktivnosti kao i tribina koja će predočiti sve probleme sa kojima se radnici pomenutog preduzeća suočavaju.

Sadašnji vršilac dužnosti direktora u JP Pošta Srbije Zoran Đorđević postavljen je od strane Vlade Srbije u martu 2020. godine i sa sindikatima je u početku imao dobru saradnju, ali problemi su se javili sredinom prošle godine kada je počeo da izbegava sastanke sa sindikatima i da rešava probleme zaposlenih, istakla je predsednica Samostalnog sindikata poštanskih radnika u Pošti Srbije Jadranka Stankov, koja se potom osvrnula na protest koji je bio organizovan 9. juna.

Jadranka ističe da lično nije imala probleme zbog istupanja u javnost, ali sindikat jeste.

Na naše pitanje kakvo je trenutno stanje u zrenjaninskoj pošti, Jadranka odgovara da se radi u otežanim uslovima, nema obučenih ljudi kao ni vozila.

U nastavku će se sprovoditi zakonske sindikalne aktivnosti, biće organizovana tribina na koju će biti pozvani predsednik Nadzornog odbora preduzeća Boriša Šarenac i predstavnik zaposlenih Branko Kalejanović kako bi čuli sa kakvim se sve problemima suočavaju zaposleni, zaključila je Jadranka Stankov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here