Poslanici grupe „Moramo-Zajedno“ Đorđe Miketić i Nebojša Zelenović danas su ispred objekta u izgradnji vlasnika televizije „Pink“ Željka Mitrovića u skupom beogradskom naselju Dedinju ukazali da takva izgradnja bez dozvole „više neće prolaziti“, i ocenili da je taj objekat simbol „sile i bahatosti“.

Nebojša Zelenović je na konferenciji za novinare istakao da izgradnja objekta vlasnika televizije “Pink” Željka Mitrovića nije problem samo urbanističkog i građevinskog tipa, već dublji problem celog društva.

Građevinska inspektorka Slađana Stojsavljević  je ukazala na to da je ovde u pitanju „investitorska gradnja“ i ustupak povlašćenom investitoru, da nisu poštovane urbanističke procedure, odnosno pravilno formulisanje lokacijskih uslova i informacija o lokaciji.

Đorđe Miketić je izjavio da investitorima Zavod za zaštitu spomenika grada Beograda nije tražio potrebne papire za rušenje prethodne zgrade koja se nalazila na mestu gde je Mitrovićevo gradilište, što je, kako je naveo, dokaz da investitori bliski vlasti mogu da rade šta hoće.

List „Danas“ je ranije objavio da centralni deo kompleksa koji gradi Mitrović, koji se završava kupolom, nije podeljen spratnim pločama, već je „formiran jedinstveni prostor“, dok je međuspratna visina 6,5 metara, a da je čitav objekat visine 37 metara, s vidikovcem na vrhu. U 4.000 podzemnih kvadrata biće „radionica, audio-studio, bioskop, multifunkcionalna sala namenjena sportskim aktivnostima, koncertima, performansima, studijskom snimanju“, a ispod površine tla su i bazen povezan s dvorištem, „fitnes i spa zone“, „kružne staze za vožnju“.