U Vrbasu je po prvi put održan protest Vrbas protiv nasilja. Okupljeni su prošetali gradskim ulicama i poslali jasnu poruku da žele da njihova sredina, ali i cela država budu bezbedno mesto za naše najmlađe i mesto odakle oni neće odlaziti “trbuhom za kruhom”.

U petak 30. juna u Vrbasu je održan prvi protest Vrbas protiv nasilja. Najpre su pročitani zahtevi protesta Srbija protiv nasilja, a potom se prisutnima obratila Jelena Žugić iz Zmajeva, studentkinja Fakulteta političkih nauka u Ljubljani, koja je govorila o žalu za domovinom i želji da se jednog dana vrati u uređenu, pravednu i slobodnu Srbiju. Profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov upoznala je Vrbašane sa posledicama koje trpi jer je neistomišljenik vlasti i objasnila za šta se bori na protestima.  Jelena Mihajlović iz Pećinaca je upozorila na to da je nedopustivo da deca snose posledice zbog političkog angažmana svojih roditelja koji ne odgovara aktuelnom režimu i naglasila da su protesti protiv nasilja protesti za svu decu u Srbiji. Advokatica Sara el Sarag podsetila je okupljene protiv kakvih pojava u društvu su usmereni protesti protiv nasilja. Građane je u centru Vrbasa okupila sveukupna situacija u zemlji prepuna nasilja, podela i mržnje.

Govornici su Vrbašane pozdravili sa “dobar dan hrabri ljudi” i naglasili da su ljudi koji izlaze na proteste u manjim sredinama najhrabriji jer ih upravo u tim sredinama svi prepoznaju i jer su tu najranjiviji odnosno predstavnici vlasti tu najlakše mogu da im se osvete zbog opozicionog delovanja. Okupljeni su prošetali gradskim ulicama, a brojni prolaznici pozdravili su njihovu hrabrost u borbi za Vrbas i Srbiju bez nasilja.