Svečanost povodom završetka školovanja 12. klase VSBO i oficira 66. klase GŠU

0
63

Izaslanik predsednika Republike Srbije potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas svečanosti u Domu Narodne skupštine povodom završetka školovanja 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 66. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

Ministar Vučević uručio je replike srpskih srednjovekovnih mačeva polaznicima 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira i oficirske sablje trojici prvorangiranih polaznika 66. klase – potpukovniku Zoranu Karavidiću, potpukovniku Slobodanu Sekuliću i potpukovniku Daliboru Milinkoviću. Ostalim oficirima 66. klase sablje je uručio načelnik Generalštaba general Mojsilović. Čestitajući svim polaznicima uspešan završetak školovanja, ministar Vučević istakao je da mu je pripala velika čast, ali i odgovornost da se u ime predsednika Republike danas obrati.

U ime polaznika, u Domu Narodne skupštine obratio se najuspešniji u 66. klasi Generalštabnog usavršavanja potpukovnik Zoran Karavidić.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, ministri u Vladi Srbije, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, verskih zajednica, vojnodiplomatskog kora, kao i porodice i rodbina polaznika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here