U Skupštini Srbije održana je komemoracija povodom smrti bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića. Komemoraciji je prisustvovala porodica Milana Milutinovića, aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, predstavnici diplomatskog kora i drugi.

Sin bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića, Veljko Milutinović, rekao je na komemoraciji da je njegov otac mnogo voleo Srbiju i da je tokom više decenija delio i mnoge radosne i tužne trenutke. Kako je dodao, njegov otac  nije očekivao ni slavu ni hvalu, mada ih je za života stekao. Prema njegovim rečima, bivši predsednik Srbije voleo je da pomaže drugim ljudima, nije okretao leđa nepravdi i bedi i u tom smislu bio je pravi socijalista.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći na komemoraciji Milutinoviću u Skupštini Srbije,  zapitao ima li veće časti nego biti na čelu Srbije i njenih naroda koji su se uvek trudili da žive u miru.

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je danas na komemoraciji bivšem predsedniku Srbije Milanu Milutinoviću da Srbija neće zaboraviti njegov patriotizam.

Milan Milutinović je bio predsednik Srbije od kraja 1997. do decembra 2002. godine. Milutinović je bio i sekretar za prosvetu i nauku Srbije, ambasador Jugoslavije u Grčkoj i ministar inostranih poslova SRJ. Nakon isteka predsedničkog mandata, u decembru 2002. godine, predao se Haškom tribunalu, gde je bio optužen za ratne zločine u toku sukoba na Kosovu i Metohiji. Oslobođen je u februaru 2009. i proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here