Pored redovnih aktivnosti na održavanju atmosferske kanalizacione mreže, koje obuhvataju ispiranje iste i čišćenje slivnih rešetki, proteklih dana JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvelo je i radove na mreži u cilju unapređenja njenog funkcionisanja.

Proteklih dana JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvršilo je neophodne radove na atmosferskoj mreži na više lokacija u gradu sa ciljem unapređenja njenog funkcionisanja. O radovima je govorio mr Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija preduzeća, koji je istakao da će aktivnosti na otklanjanju uzroka zadržavanja atmosferskih padavina na javnim površinama i na redovnom održavanju atmosferske kanalizacione mreže biti nastavljeni i u narednom periodu.

Kako ističu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ u više od 90% slučajeva uzročnici zagušenja slivnika i atmosferske kanalizacije su odlaganje pokošene trave, prikupljenog lišća, viška zemlje i šuta, kao i komunalnog otpada u vidu kesa, vlažnih maramica, delova odeće i slično u slivne rešetke što za posledicu ima da dolazi do zadržavanja atmosferskih voda na javnim površinama. Iz tog razloga iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da komunalni otpad odlažu na za to predviđena mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here