Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se Srbija trudi da unapredi odnose sa Crnom Gorom, ukazavši na to da su njegovi jučerašnji i današnji razgovori sa predsednikom te zemlje Jakovom Milatovićem potvrdili da su jačanje odnosa i saradnje dveju zemalja od ogromne uzajamne koristi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatoviće u Beogradu, poručio da su odnosi između Srbije i Crne Gore važni zbog građana, koji moraju da osete korist od tih odnosa, ukazavši i na veliku trgovinsku razmenu između dve zemlje.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je istakao da njegovom posetom Srbija i Crna Gora okreću novi list u međusobnim odnosima.

Vučić je prethodno dočekao Milatovića ispred Palate Srbija, uz najviše državne počasti. Svečanom dočeku su prisustvovali ministri u Vladi Srbije, kao i članovi crnogorske delegacije. Nakon ceremonijalog dela usledio je sastanak dvojice predsednika i plenarni razgovori delegacija.