Građani su se, uz prisustvo čelnika opozicije, okupili ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu kako bi pružili podršku inspektorima Četvrtog odeljenja za borbu protiv droge beogradske policije Dušanu Mitiću i Slobodanu Milenkoviću koji su otkrili Jovanjicu i uhapsili vlasnika najveće fabrike droge u Evropi Predraga Koluviju.

Nekoliko desetina građana povicima podrške, aplauzima i tapšanjem po leđima dočekalo je danas policijskog inspektora Dušana Mitića ispred Specijalnog suda i ispratilo ga u sudnicu tog suda pred kojim svedoči u nastavku procesa protiv Predraga Koluvije, na čijem je imanju pre četiri godine, prema optužnici, pronađeno 1.600 kilograma skanka. Mitićevom dolasku u sud prethodio je dolazak vlasnika imanja „Jovanjica“ Predraga Koluvije, kome su građani uputili zvižduke i pogrdne poruke. Ispred suda su se kao podrška Mitiću pojavili i poslanici opozicionih partija, a poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić istakla je da Mitića i njegovog kolegu Slobodana Milenkovića štiti jedino javnost koja im „drži glavu na ramenima i drži ih u životu“.

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević upozorio je da je savetnik predsednika Srbije Nebojša Krstić nedavno rekao da će Mitića i Milenkovića „progutati“ mrak i građanima poručio da su oni dokaz da „u Srbiji mrak više ne pada da bi nekog progutao“.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da „kada nepravda postane pravilo otpor građana mora da bude obaveza“.

Među ostalim predstavnicima opozicije bili su poslanici koalicije Zajedno Nebojša Zelenović, Đorđe Miketić i Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, kao i narodni poslanik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović.