Mirović obišao radove na rekonstrukciji i dogradnji Doma za duševno obolela lica u Čurugu

0
48

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji, dogradnji i izgradnji objekata u sklopu kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu, u opštini Žabalj, i istakao da je ovo jedna od najvećih investicija u sistemu socijalne zaštite, vredna više od 920 miliona dinara.

Dom za duševno obolela lica u Čurugu je ustanova socijalne zaštite, registrovana za pružanje usluga domskog smeštaja, kapaciteta do 200 korisnika. Radove na rekonstrukciji, dogradnji i izgradnji objekata u klopu ovog kompleksa danas je obišao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U Paviljonu 1 – za smeštaj korisnika kojima je potreban mali stepen podrške biće izvršena dogradnja i rekonstrukcija objekta koji će imati oko 566 kvadratnih metara. Smeštajni kapacitet rekonstruisanog objekta je za 44 korisnika.

Paviljon 2 – za smeštaj korisnika kojima je potreban veći stepen podrške: rušenje postojećeg objekta i izgradnja novog objekta, površine 650 kvadratnih metara. Objekat je planiran kao prizemni, kapaciteta za boravak 50 korisnika.

Paviljon 3 – za smeštaj korisnika kojima je potreban najmanji stepen podrške: rušenje postojećeg objekta i izgradnja novog objekta, u kome će u prizemlju biti smešteni korisnici (kapaciteta za stotinu korisnika), a na spratu će biti smeštene kancelarije za administraciju. U ovom objektu biće smeštena glavna ambulanta, kao i prostori dnevnog boravka i radne terapije.

Paviljon 4 – za smeštaj korisnika kojima je potreban najveći stepen podrške: izgradnja novog objekta, površine oko 480 kvadratnih metara, kapaciteta za boravak 26 korisnika koji su nepokretni.

Biće rekonstruisani i kuhinja sa trpezarijom i vešeraj, a u toku su i radovi na izgradnji novog objekta portirnice. Predviđeno je i uređenje komunalne infrastrukture i parterno uređenje koje obuhvata rekonstrukciju internih saobraćajnica i izgradnju parking prostora, uređenje pešačkih staza i platoa, postavljanje pratećeg mobilijara, kao i uređenje zelenila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here