Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je Svečanoj akademiji u čast vojvode Živojina Mišića, koja je u okviru kulturno-istorijske manifestacije „Mišićevi dani“ održana u Struganiku – rodnom selu slavnog vojskovođe.

Ministru Vučeviću je na Svečanoj akademiji u čast vojvode Živojina Mišića, u znak zahvalnosti za lični doprinos i podršku koju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pružaju Opštini Mionica, uručena Plaketa „Vojvoda Živojin Mišić“. Plaketu je ministru odbrane uručio predsednik Opštine Mionica Boban Janković. Obraćajući se prisutnima, ministar odbrane govorio je o Živojinu Mišiću kao „jednoj od najmarkantnijih ličnosti u našoj istoriji“ i istakao da na pomen njegovog imena svi Srbi osete ponos i celo srpstvo se raduje. Predsednik Opštine Mionica Boban Janković zahvalio je ministru Vučeviću na prisustvu večerašnjoj svečanoj akademiji, ispred rodne kuće Živojina Mišića, na dan njegovog rođenja i Dana opštine Mionica.

Ovogodišnji dobitnici Zlatne plakete „Vojvoda Živojin Mišić“, koja se tradicionalno dodeljuje istaknutim pripadnicima Vojske Srbije, su načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba brigadni general Milan Popović i najuspešniji polaznik 66. klase Generalštabnog usavršavanja potpukovnik Zoran Karavidić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here