Angažovan maksimalan broj policijskih službenika na Aerodromu „Nikola Tesla“

0
48

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić nenajavljeno je rano jutros obišao Aerodrom „Nikola Tesla“ gde je sa pripadnicima Uprave granične policije razgovarao o sprovođenju prethodno dogovorenih mera u cilju smanjenja gužvi na kontrolnim punktovima.

 Gašić je tom prilikom rekao da od jutros pripadnicima Uprave granične policije pomažu policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd, kako bi što efikasnije, brže i bolje pružili uslugu svim putnicima. Zadovoljstvo je videti ovako veliki broj putnika na našem aerodromu, ali nas to svakako obavezuje da jačamo kapacitete i omogućimo što brži protok putnika na punktovima pasoške kontrole, dodao je Gašić. On je poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da putnicima obezbedi adekvatnu uslugu, što će sigurno doprineti zadovoljstvu i lagodnosti njihovog putovanja.

Ministar je naglasivši da mu je namera bila da se jutros lično uveri u efikasnost naloženih mera, istakao da je angažovan  maksimalan broj policijskih službenika što će doprineti brzini prolaska putnika pri pasoškoj kontroli. Gašić je napomenuo da se intenzivno radi na unapređenju i modernizaciji rada, kako bi se putnicima pružile usluge koje imaju na mnogim svetskim aerodromima.

Uvođenjem elektronske kapije, automatskog čitača pasoša, bez zaposlenih, dodatno će se ubrzati i olakšati proces prelaska državne granice. Procedura za uvođenje tog sistema je u toku, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danonoćno su na usluzi svim putnicima, naveo je Gašić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here