Skup podrške Milovanu Brkiću

0
29

Danas je održan skup građana, ispred zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije, koji pružaju podršku uredniku magazina „Tabloid“ Milovanu Brkiću i traže da se on pusti na slobodu

Građani su se okupili ispred zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije kako bi pružili podršku uredniku magazina „Tabloid“ Milovanu Brkiću koji je osuđen 11. jula u Višem sudu u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. Kako tvrdi redakcija magazina Tabloid, Brkić već više od mesec dana štrajkuje glađu. Prema poslednjim informacijama zaštitnik građana Zoran Pašalić i njegova zamenica Nataša Tanjević razgovarali su sa Brkićem, koji je prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju, Brkić je pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i njemu se pruža potrebna zdravstvena zaštita. Razgovor je obavljen u nedelju, 30. jula, a u saopštenju nije navedeno više detalja.

Okupljanje građana ima za cilj da apeluje na javnost i domaće i međunarodne institucije da se Brkiću omogući da se brani sa slobode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here