Vučić: Poseta Pendarovskog potvrdila izuzetne odnose Srbije i Severne Makedonije

0
16

Na Ilindan i Dan Republike Severne Makedonije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u radnu posetu predsednika te države Steva Pendarovskog. Poseta počela obilaskom manastira Prohor Pčinjski.

 Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog, nakon sastanka sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, da su danas potvrđeni izuzetni odnosi koji postoje između dve zemlje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da između Srbije i Severne Makedonije nema otvorenih pitanja a da između dva naroda postoje bratski odnosi.

Pendarovski je u radnu posetu Srbiji došao na dan kada Severna Makedonija obeležava Ilinden – Dan Republike, a u Prohoru Pčinjskom održano je prvo zasedanje ASNOM (Antifašističkog Sobranja Narodnog oslobođenja Makedonije) što se u toj zemlji smatra početkom državotvornosti.

Vučić je posle sastanka sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim u manastiru Prohor Pčinjski rekao da Srbija od te zemlje ne traži ništa osim dalje razvijanja saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here