Poseta načelnika Generalštaba Rumunske armije

0
26

Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u trodnevnoj uzvratnoj poseti Republici Srbiji boravi načelnik Generalštaba Rumunske armije general Danijel Petresku sa delegacijom.

General Petresku je danas posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je sa generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, dometima uspostavljene saradnje i mogućnostima za njeno unapređenje. U razgovorima je iskazano zadovoljstvo dostignutim nivoom bilateralnih odnosa i potvrđeno je opredeljenje za dalje jačanje saradnje Vojske Srbije i Rumunske armije u svim oblastima od obostranog interesa, među kojima se posebno ističe obuka specijalnih i vazduhoplovnih snaga.

General Mojsilović je svog sagovornika obavestio da Republika Srbija visoko ceni čvrstu i principijelnu podršku Rumunije teritorijalnom integritetu naše zemlje i zahvalio mu na profesionalnom angažovanju rumunskog kontingenta u sastavu međunarodnih snaga u našoj južnoj pokrajini.U nastavku posete, general Petresku je obišao Vojnu akademiju i Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, gde su mu predstavljeni kapaciteti i delokrug rada ovih vojnih ustanova, dok će sutra posetiti 72. brigadu za specijalne operacije u Pančevu. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravio je u zvaničnoj poseti Rumuniji u septembru prošle godine, a ovakvi susreti na visokom nivou daju podsticaj daljem unapređenju saradnje i jačanju poverenja i dobrosusedskih odnosa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here