Demanti saopštenja redakcije „Tabloida“

0
11

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije demantovalo je danas najnovije saopštenje redakcije magazina “Tabloid” da pritvoreno lice M. B. „umire u mukama“ u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

 U saopštenju se ističe da pritvorenik M.B., koji je ranije započeo štrajk glađu u Okružnom zatvoru u Beogradu, dobija svu potrebnu zdravstvenu zaštitu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je smešten 26. jula.To isto je potvrdio i Zaštitnik građana nakon posete ovom licu, u čijem saopštenju za medije je navedeno da mu se pruža potrebna zdravstvena zaštita i da je pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja.Ističemo da licu M.B. ni u jednom trenutku život nije bio ugrožen niti mu je zdravlje pogoršano kako „Tabloid“ uporno saopštava, a pojedini mediji prenose uznemiravajuće navode bez ikakve provere.

„Tabloid“ je izneo najnoviju laž da je lice M.B. izloženo torturi i pretnjama u bolnici, dok je istina da svi zaposleni pružaju ovom licu potrebnu zdravstvenu zaštitu, uključujući i upravnika bolnice, doktora Dragoljuba Paunovića koji se, takođe, našao na meti napada.

Netačno je da je upravnik Paunović zapretio pritvorenom M.B. da će ga izolovati kako ne bi primao posete advokata, jer ga advokati sve vreme posećuju u ovoj ustanovi baš kao što je i predviđeno Zakonikom o krivičnom postupku da branilac ima pravo da nesmetano posećuje pritvorena lica.

Mediji koji prenose saopštenja „Tabloida“ bili su u zakonskoj obavezi da sa dužnom novinarskom pažnjom izveštavaju, ali je, nažalost, ta pažnja izostala, a Upravi za izvršenje krivičnih sankcija uskraćena mogućnost da odgovori na uznemiravajuće navode „Tabloida“, dodaje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here