Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić dočekao je juče ispred Gradske kuće u Nišu vatrogasce-spasioce Ministarstva unutrašnjih poslova koji su proteklih dana u Grčkoj, hrabro i požrtvovano, pomagali grčkom narodu savladavajući vatrenu stihiju koja je ugrožavala veliki deo ove zemlјe.

Vatrogascima herojima koji su u izuzetno teškim terenskim uslovima i na ekstremno visokim temperaturama gasili velike požare štiteći ugroženo stanovništvo na području grčkog grada Volos, ministar Gašić je rekao da su svojom hrabrošću i sposobnošću još jednom potvrdili spremnost naše zemlјe da pomogne i pruži podršku svima kojima je potrebna. Vođa Vatrogasno-spasilačkog tima Davor Vidović istakao je da im je najvažniji cilј bio zaštita života grčkih građana.

Srbija je u Grčku sa kojom neguje prijatelјske bilateralne odnose, prethodnih godina upućivala svoje vatrogasno-spasilačke timove u akcije pružanja pomoći ovoj zemlјi u gašenju požara. Sa grčkim kolegama su se naši vatrogasci borili protiv velikih požara 2007. godine na Peloponezu, 2012. godine u neposrednoj blizini manastira Hilandar, kao i u avgustu 2021. godine na ostrvu Evija.