Mali – Prijava dece za 10.000 dinara počinje 20. avgusta

0
38

Prijava dece mlađe od 16 godina za novčanu pomoć države od 10.000 dinara počeće 20. avgusta i trajaće do 20. septembra, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.

Mali je rekao da će finansijsku pomoć države koja počinje za 10 dana i na koju će imati pravo i deca koja nisu dobila pomoć za mlade, odnosno ona rođena posle 21. novembra 2006, biti isplaćena do 25. septembra, odnosno najkasnije do 1. oktobra. “Prijava će biti veoma jednostavna, elektronski preko Uprave za trezor. Biće potrebno isto kao i za sve dosadašnje pomoći koje smo isplaćivali. Majke treba da unesu broj lične karte, JMBG, ime i prezime i broj računa, odnosno da se izaberu banku u kojoj se žele da im pomoć bude isplaćena. To ne traje više od 40 sekundi”, kazao je Mali.

On je naglasio da država isplatom ove jednokrane novčane pomoći deci državljanima Srbije, daje podršku roditeljima na početku školske godine i pokazuje snagu svojih finasija i osnove svoje ekonomske politike.

Mali je kazao je i da će u ovu svrhu biti izdvojeno oko 12 milijardi dinara iz budžeta. On je podsetio i da je država prošle godine isplatila tri jednokratne pomoći za mlade od 16 do 29 godina.

Prema ranijim najavama prijava za ovu pomoć će biti moguća i za samohrane očeve, koji će osim pomenutih podataka, morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo. Kada je reč o starateljima i oni će morati da podnesu digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo, a primaocima novčane socijalne pomoći 10.000 dinara biće automatski isplaćeno, dodao je ministar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here