U narednim minutima predstavljamo vam našeg kolegu Sinišu Nikšića. Na KTV televiziji on je snimatelj, montažer i realizator, a u slobodno vreme uzgaja tarantule – njih čak 17. Kakvo stanište im je potrebno, šta jedu, ali i da li treba da ih se plašimo i kakve posledice može proizvesti njihov ujed saznaćete upravo od našeg Siniše.

Siniša Nikšić iz Aradca oduvek je voleo insekte i bube, još kao mali posle škole ih je tražio u travi, skupljao ih i istraživao o njima. Interesovanje je s godinama raslo, a onda je jednog dana u pet shopu video tarantulu i zainteresovao se za ovu vrstu zglavkara. Strah od tarantula je, kaže Siniša, neopravdan jer one napadaju samo kada su ugrožene. Stanište im je lako obezbediti, a jedu sve što je manje od njih i što se pomera tako da je i ishrana veoma laka.

Iako ih se mnogi boje, tarantule su, prema Sinišinim rečima, veoma zahvalni ljubimci. Ne prave buku, ne prave nered, hrane se jednom nedeljno, a ono što im je neophodno jeste udoban terarijum i posuda sa vodom tako da ako vam je potreban tih i nenametljiv ljubimac požurite u neki pet shop i kupite tarantulu te otkrijte zbog čega su posebne.