Đilas – Podneću tužbu protiv Željka Mitrovića i Pinka

0
29

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio je da će podneti tužbe protiv televizije Pink i njenog vlasnika Željka Mitrovića zbog video klipa napravljenog uz pomoć veštačke inteligencije, na kom izgleda kao da priznaje da je vršio zloupotrebe i vređa svoje kolege iz opozicije.

Đilas je na konferenciji za novinare ispred zgrade Pinka na Dedinju rekao da kao da nisu bile dovoljne sve laži koje su iz te kuće objavljivane o njemu, nego je bilo neophodno da se napravi falsifikat glasa i da se građanima Srbije predstavi kako izgovara neke stvari koje nikada nije rekao.

Đilas je objasnio da je angažovao advokatsku kancelariju koja će preduzeti sve potrebne pravne radnje protiv Željka Mitrovića i, kako je rekao, „njegove mašinerije laži“.

Lider SSP-a je ocenio da je reč o još jednom u nizu činu nasilja od strane vlasti i kako se izrazio, „bahatom iživljavanju medijskih tajkuna predsednika države.“ Đilas je upozorio da su mogućnosti mahinacija uz pomoć veštačke inteligencije ogromne, i da je REM već morao da reaguje i zabrani emitovanje spornih klipova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here