Nakon više od godinu dana završeno je renoviranje Pozajmnog odeljenja GNB Žarko Zrenjanin te je tako korisnicima sada omogućemo da u prijatnom i modernom ambijentu pretražuju knjige prema svojim afinitetima.

Pozajmno odeljenje GNB Žarko Zrenjanin otvorilo je svoja vrata za korisnike nakon završetka radova koji su trajali nešto više od godinu dana. Dok je trajalo renoviranje, korisnicima je bio dostupan operativni fond Pozajmnog odeljenja koji je bio smešten na Dečjem odeljenju biblioteke. Pozajmno odeljenje nalazi se na istom mestu, ali sada u modernijem izdanju, i kao i do sada korisnicima nudi mnoštvo publikacija. Cilj renoviranja bio je između ostalog da se korisnicima omogući lakše pretraživanje, ali i da privuče što veći broj korisnika.

Korisnici sada imaju samo reči hvale za novi izgled Pozajmnog odeljenja, rekla je Jelena Đorđević Perc.

Knjižni fond Pozajmnog odeljenja poseduje preko 80.000 bibliografskih jedinica iz svih oblasti ljudskog stvaralaštva. Strukturu fonda uglavnom čine dela domaće i strane književnosti, ali značajno mesto ima i stručna knjiga, naučno-popularna literatura, kao i knjige na stranim jezicima te će tako svako ko poseti GNB Žarko Zrenjanin pronaći za sebe nešto u čemu će uživati.