Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla

0
23

Javni poziv za podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku kvalitetnih priplodnih grla za unapređenje primarne stočarske poljoprivredne proizvodnje raspisan je 15. avgusta i trajaće do 15. septembra 2023. godine.

Podsticaji se odnose na nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca i koza i svinja, kao i pčelinjih matica. Životinja koja je predmet zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje treba da bude  obeležena i registrovana u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo  i da ima pedigre, odnosno uverenje o poreklu, u skladu sa zakonom kojim se uređuje stočarstvo.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji podnosilac može da ostvari po zahtevu za jednu kalendarsku godinu iznosi: 3.000.000 dinara – za nabavku kvalitetnih priplodnih grla ovaca i koza, svinja i pčelinjih matica; 5.000.000 dinara – za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda – junica tovnih rasa, junica mlečnih i kombinovanih rasa , bikova tovnih rasa uzrasta, steonih junica i 10.000.000 dinara – za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda – bikova mlečnih i kombinovanih rasa.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here