Veliki značaj podrške SE u reformama na evropskom putu Srbije

0
30

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasom Flesenkemperom, koji završava svoj mandat 31. avgusta.

Dačić je izrazio zahvalnost Flesenkemperu na svemu postignutom u okviru njegovog mandata u Beogradu, istakavši značaj podrške koju SE već dve decenije pruža Srbiji u reformskom procesu na putu ka punopravnom članstvu u EU, kroz pomoć i saradnju na poljima vladavine prava, ljudskih prava i demokratije.

Prvi potpredsednik Vlade je tom prilikom ponovio stav Srbije da je zahtev takozvanog Kosova za članstvo u Savetu Evrope neprihvatljiv. Flesenkemper je ocenio da je njegova saradnja sa Ministarstvom spoljnih poslova bila veoma uspešna, dodavši da je Srbija uradila puno važnih stvari, uz podršku Saveta Evrope, i da je naša zemlja prepoznata kao veoma aktivna i važna država članica te organizacije.

Tokom sastanka je izraženo obostrano očekivanje da će se dosadašnja uspešna saradnja nastaviti i sa sledećim šefom Kancelarije SE u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here