Novi, 18. protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u subotu, 2. septembra u Beogradu i u još nekoliko gradova u Srbiji.

Poslanik Zeleno-levog fronta Jelena Jerinić najavila je danas da će novi skup „Srbija protiv nasilja“ biti održan u subotu u 19 časova i da će građani šetati od Doma Narodne skupštine, ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana do Trga Slavije, a potom Nemanjinom ulicom do ministarstava prosvete i pravde.

Protest će biti posvećen i podršci policijskim inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću, koji su otkrili najveću plantažu marihuane u Evropi na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“, izjavila je Jelena Jerinić.

Poslanica kluba Zajedno Danijela Nestorović izjavila je da su inspektori Milenković i Mitić smenjeni na nezakonit način, jer je rešenje o njihovom premeštaju potpisao šef kabineta ministra policije Dejan Bojović.

Vlast će reći da se sprovodi pritisak na rad suda, ali je interes i potreba građana da zaštiti one čiji je posao da brane zakon od ljudi koji pokušavaju da od Srbije naprave Kolumbiju iz osamdesetih godina. Treba da podržimo hrabre policajce kojima je javnost jedina odbrana, poručio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Na konferenciji je rečeno i da će imena govornika biti naknadno objavljena.