Svetislav Pešić – Igra protiv Dominikane neće biti dovoljna za polufinale SP

0
27

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je konferenciju za medije uoči utakmice “orlova” sa Litvanijom u četvtfinalu Svetskog prvenstva, koja nas očekuje u utorak od 10:45 časova.

Svetislav Pešić istakao je da njegovi igrači nemaju prava na grešku. Litvanija je ozbiljan protivnik, koji nije samo opasan sa spoljnih pozicija. Pa će napad i odbrana “orlova” morati da budu na visokom nivou.  “Ni juče nije bilo prava na grešku, to je takav sistem takmičenja, prvenstvo sveta i svaka utakmica je važna, nema nevažnih. Nismo odradili, mi smo se borili, ovde nema odrađivanja utakmica, momci treniraju i pripremaju se, stručni štab iznosi prednosti i slabosti protivnika pred njih. Poslednju utakmicu su odigrali izvanredno, pokazali su sjajnu igru i sjajnu hemiju, to je onako kako mi želimo da igramo. Protiv Litvanije to neće biti dovoljno, protiv njih će i u odbrani i u napadu morati da se nađe balans. Igraju veoma agresivno i spoljni igrači i unutrašnji. Protiv ekipe kakav je bio naš protivnik juče, dovoljno je da dobrom odbranom i prosečnim napadom dođeš do pobede. Protiv Litvanije moramo da imamo izvanrednu odbranu i izvenredan napad”, rekao je Pešić.

Pobeda baltičke selekcije nad rivalom kao što su Sjedinjene Američke Države dovoljno govori o kvalitetu Litvanije. “To šta su oni radili protiv Amerike nije za nas toliko bitno, čak nismo ni gledali utakmicu. Gledali smo druge utakmice, sa evropskim protivnicima. Ta utakmica protiv Amerike je samo pokazala da je to jedan čvrst tim, koji je dobio sve utakmice do sada i pokazao izvanrednu košarku i u napadu i u odbrani. Treba ti maksimalna koncentracija, igramo četiri utakmice svakih 10 minuta počinje nova. Moramo od prve četvrtine, čim se završi, da se pripremimo za drugu utakmicu.”

Selektor Srbije optimista je pred sutrašnji duel, ali se plan iz svlačionice mora ispoštovati. “Oni su pokazali ono što sam rekao, ja sam optimista, ali nemam pravo da budem optimista, jer moram da objasnim skim igramo i šta je naš plan. Moramo i mi da imamo naših prednosti, sposobnost dobre ekipe je u tome da sakrijemo nedostatke i istaknemo prednosti, to ćemo probati da uradimo. I oni imaju slabosti, nema perfektne ekipe, treba to otkriti, treba napasti sa planom, slično igra i Žalgiris sa njihovim trenerom. Zato je bitno kako budemo napadali, da se dobro postavljaju blokovi, da imamo naše akcije, da ne gnjavim sada sa detaljima, ali to je put do pobede”, zaključio je selektor Srbije.

Duel sa Litvanijom Srbija je obezbedila nakon što je zauzela drugo mesto grupe I. U dosadašnjem toku takmičenja na Mundobasketa, “orlovi” su ostvarili četiri pobede i poraz (Italija), dok je baltička selekcija na stopostotnom učinku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here