Vojnotehnički institut jači za 53 nova pripadnika

0
9

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je današnjoj svečanosti povodom prijema 53 novozaposlena u Vojnotehničkom institutu po javnom konkursu.

Ministar Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog pojačanja koje Vojnotehnički institut dobija u najvažnijem segmentu – ljudskih resursa. “To je preduslov za bilo kakav napredak i realizaciju planova koji su pred nama. I nije mala stvar, danas na slobodnom tržištu koje je vrlo konkurentno, biti atraktivan i dobiti nove ljude, pronaći ljude koji imaju znanje i volju, koji donose neku novu energiju, zajedno sa ljudima koji ovde rade godinama, decenijama, i koji su pokretačka snaga na Vojnotehničkom institutu”, istakao je ministar Vučević.   Ministar odbrane podsetio je na 1853. godinu kada je u Kragujevcu tadašnja Kneževina Srbija izlila prva četiri topa i dve haubice i započela borbu, ne samo za nezavisnost naše otadžbine, nego i za što veću samostalnost vojne odbrambene industrije, preteče onog što je danas.

Direktor VTI pukovnik dr Aleksandar Kari predstavio je rezultate rada u 2023. godini i istakao da je Vojnotehnički institut eminentna i najveća institucija u ovom delu Evrope koja se bavi poslovima istraživanja i razvoja sredstava naoružanja i vojne opreme.

Među onima koji su dobili zaposlenje na VTI je i Milica Purić koja je istakla da su patriotski razlozi bili u prvom planu kada se prijavila na konkurs za posao u ovoj instituciji.

Prilikom današnje posete, ministar Vučević obišao je deo kapaciteta VTI i tom prilikom razgovarao sa zaposlenima i uverio se u stručnost i profesionalnost pripadnika ove naučnoistraživačke institucije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here