Skupština Srbije – Izabran ministar privrede, rasprava o amandmanima, opozicija ometa rad

0
25

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su za novog ministra privrede Slobodana Cvetkovića. Poslanici dela opozicije, koji su izašli iz poslaničkih klupa, ometali su i danas rad parlamenta – pravili buku, duvali u pištaljke, dok je predsedavajući pokušavao da ih nadglasa i upućivao uvrede opozicionim poslanicima.

Novi ministra privrede Slobodan Cvetković polažio je zakletvu. Za njegov izbor glasalo je 148 poslanika, dva su bila protiv. Cvetkovića je na tu funkciju predložila predsednica Vlade Ana Brnabić. Ana Brnabić naglasila je juče da njen predlog nije slučajan, posebno kada se zna da nam predstoji organizacija velike manifestacije Ekspo 2027, a Cvetković, kao neko ko je dugo vodio Novosadski sajam, ima veliko znanje i iskustvo u organizaciji velikih manifestacija. U Skupštini Srbije potom je nastavljena sednica pretresom amandmana na 25 tačaka dnevnog reda.

Peto vanredno zasedanje Skupštine Srbije, na čijem je dnevnom redu i rebalans budžeta, juče je bilo u senci blokade parlamenta dela opozicionih poslanika. Početak rasprave obeležio je zahtev opozicije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora. Premijerka Ana Brnabić poručila je opoziciji da neće uspeti da blokira rad parlamenta. Načelna rasprava o predlogu rebalansa budžeta i više od 20 zakonskih predloga završena je za samo dva sata.

Deo opozicije pokušao je da blokira rad parlamenta zvižducima i zahtevima da se do kraja godine održe parlamentarni i beogradski izbori.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here