Vučić se sastao sa komandantom Nacionalne garde Ohaja

0
13

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom i tom prilikom istakao da je Srbija opredeljena da jača sveukupne odnose sa SAD, čemu snažan doprinos daje dugogodišnja uspešna saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja.

Kroz Program državnog partnerstva započeti su ili realizovani brojni projekti između Srbije i Nacionalne garde Ohaja na polju vojne saradnje, kao i na ekonomskom i privrednom planu, naveo je predsednik Vučić. Kontinuirano intenziviranje ekonomske saradnje između Srbije i SAD rukovođeno je, prema rečima predsednika Vučića, sve većim prilivom investicija američkih kompanija, rastućom trgovinskom razmenom roba, a posebno usluga, kao i značajnom finansijskom podrškom kroz različite programe razvojne pomoći.  Takođe, predsednik Vučić je dodao da su SAD među vodećim stranim investitorima u Republici Srbiji.

Komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Haris poručio je danas da je partnerstvo Ohaja sa Srbijom jedan od načina na koje SAD pokazuju svoju posvećenost saradnji je našom zemljom i izneo konkretne predloge za njeno unapređenje.

Sagovornici su razgovarali i o različitim regionalnim i globalnim pitanjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here