Piksi na konferenciji posle poraza – Ovo je samo prvo poluvreme, drugo je u Budimpešti

0
33

Fudbaleri Srbije su nakon preokreta izgubili od Mađarske 2:1 u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da je reprezentacija dala sve od sebe da ne izgubi, ali da se to ipak desilo. Naglasio je i da je ovo samo prvo poluvreme, a da će drugo biti u Budimpešti.

Nakon utakmice medijima se obratio selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je najpre istakao da je ekipa bila daleko bolja u nastavku meča nego u prvom poluvremenu. – Bez obzira što smo na najbolji mogući način otvorili utakmicu i poveli sa 1:0 imali smo nekoliko momenata gde je moglo da dođe do duple prednosti, nismo uspeli, a onda mi se čini da je Mađarska u kratkom vremenskom intervalu iz dve situacije uspela da se podigne. Mislim da u prvih 45 nismo bili dovoljno mobilni i da je Mađarskoj pripalo prvo poluvreme. Sa druge strane u drugom delu meča zaista mislim da smo dominirali.

Istakao je i da ovaj rezultat neće poremetiti naš tim. – Zaboravljate da je Mađarska odličan tim pre svega. Bili smo jako blizu gola, njihov golman je bio fantastičan večeras. Ne vidim nikavu tragediju u porazu, momci su se borili, izmene koje smo pravili smo pravili da bismo bili svežiji, bolji u napadu, ali nismo došli do gola. Ovaj rezultat ne može apsolutno ništa da poremeti ka onom cilju koji imamo. Moramo da prihvatimo poraz, ali za nas je najvažnija ona sledeća utakmica i to moramo da pobedimo – rekao je Piksi, potom i dodao da ne krivi nikoga od igrača: – Ne krivim nikoga niti ću ikada. Dešavaju se greške, nek stvari na koje ne moćete da računate. U svakom slučaju mi smo tim i kao takvi se ponašamo. Ne radi se o tome da je Mađarska više htela, to je nemoguće, imamo iste želje, htenja, cilj. Nekada protivnik igra bolje od vas, nekada vi bolje od protivnika.

Prokomentarisao je Stojković i način na koji su golovi primljeni. – Urađeno je sve. Nekad se neke stvari dese. Iz dva odbitka, i prvi gol i drugi, čak mislim da to nije bio centaršut, ali je lopta otišla tamo gde ne treba. Dešava se, kao što i mi nekad tako dajemo golove. Malo je to u kratkom vremenskom intervalu, nekih tri minuta. Jeste malo šokantno, ali onda je najvažnije da budete pribrami i smireni i da pokušate sve u vašoj moći. – Imamo još četiri utakmice do kraja. Sami od sebe zavisimo. Sledeću moramo rešiti u svoju korist. Ovo večeras je samo prvo poluvreme, drugo je u Budimpešti. Crtu podvlačimo kad se sve završi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here