Zeleno-levi front predstavio predlog Zakona o građanskom partnerstvu

0
97

Zeleno-levi front je danas u Skupštini Srbije predstavio predlog Zakona o građanskom partnerstvu kojim bi bila regulisana zajednica dva lica istog pola, a poslanik te stranke, Radomir Lazović, rekao je novinarima da je „odavno prošlo“ vreme za donošenje takvog zakona iako je vlast to obećavala godinama.

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović je rekao da su predlog Zakona o građanskom partnerstvu podržale organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i organizacije koje se bave pravima LGBT+.

Poslanik Zeleno levog fronta, Robert Kozma, rekao je da postoji mnoštvo svakodnevnih pitanja i problema LGBT+ osoba, a da ostali građani toga nisu ni svesni jer se za njih te stvari podrazumevaju.

Jelena Jerinić je podsetila na to da u programu Zeleno-levog fronta stoji da podržavaju izjednačavanje LGBT+ osoba u svim pravima, kao i sprečavanje diskriminacije i nasilja prema njima.

Poslanici su podsetili na to da je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, kada je ministarka bila Gordana Čomić, napravilo predlog takvog zakona, ali da ga Vlada nije usvojila i da je „služio isključivo za zamajavanje javnosti“. podsetili su i na to da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da „nikada neće potpisati taj zakon“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here