Kao što smo već izveštavali Vera Pejinović Bagur i njen sin Igor Vasiljević suočeni su sa sudskim postupkom i postupkom izvršenja usled kojih bi mogli da ostanu bez krova nad glavom. Službenica kancelarije izvršitelja došla je danas do kuće u Sarajlijinoj broj 5, iseljenje je odloženo, ali se agonija nastavlja. Ono što Veri Igoru pruža snagu za nastavak borbe sem želje za odbranom svog vlasništva jeste podrška komšija, prijatelja i brojnih organizacija.

Vidno potrešeni Igor i Vera teško su izdržali ovo ročište. Kroz rešetke na vratima Igor je razgovarao sa službenicom kancelarije izvršitelja, koji treba da sprovede izvršenje. Javnost je, rekao je Igor, izuzetno značajna kada su u pitanju „mutne“ radnje koje bi u slučaju izostanka javnosti mogle neopaženu da prođu.

Podršku Veri Pejinović Bagur i njenom sinu pružili su i aktivisti Združene akcije Krov nad glavom. Oni ističu da je ovaj slučaj rezultat jednog užasa sudskih reformi koje se dešavaju već decenijama, ali i izvršnog postupka u okviru njih.

Prisutni su bili i brojni prijatelji i komšije Vere i Igora, ali i brojne organizacije. Kažu da će opet biti tu ako bude još pokušaja iseljenja jer niko ne sme da ostane bez krova nad glavom.

Današnjim ročištem postupak nije ništa bliže pozitivnom razrešenju u korist Igora i Vere. Kako je i sam Igor rekao agonija se nastavlja. Okupljeni ljudi koji su im pružili podršku razišli su se u nadi da se više neće okupljati ovim povodom u Sarajlijinoj broj 5 već da će se okupiti kako bi proslavili pravednu presudu i ostanak ove porodice u kući koja je njihovo vlasništvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here