Brnabić i ambasador Japana – Sveukupna saradnja Srbije i Japana na uzlaznoj putanji

0
10

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas novoimenovanog ambasadora Japana u Srbiji Akiru Imamuru, kojem je uz srdačnu dobrodošlicu poželela uspešan mandat i prijatan boravak u našoj zemlji.

Na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Japana u Srbiji Brnabić je istakla da je sveukupna saradnja Srbije i Japana na uzlaznoj putanji, kao i da postoji prostor da se bilateralni odnosi i saradnja dodatno ojačaju. Premijerka je izrazila nadu da će ambasador Japana nastaviti intenzivne aktivnosti svog prethodnika, posebno kada je reč o privlačenju novih japanskih investicija u Srbiju, kao atraktivnu destinaciju za sigurno poslovanje. U tom kontekstu, predsednica Vlade je iznela da japanske kompanije koje dolaze da posluju u Srbiji koriste najsavremeniju tehnologiju i brinu o zaštiti životne sredine.

Ambasador Akiru Imamuru je poručio da je značajan broj japanskih kompanija zainteresovan da posluje u Srbiji i dodao da je važna stavka na tom putu orijentisanost naše zemlje na oblasti biotehnologije i veštačke inteligencije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here