Đedović Handanović na panel diskusiji „Naša održiva zajednica“

0
15

U organizaciji Kompanije „Novosti” danas je u Beogradu održana panel diskusija „Naša održiva zajednica” o značaju održivog razvoja, kao i o važnosti pružanja doprinosa ostvarenju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, na kojoj je učestvovao i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a. Na panelu održanom u Kraljevskom dvoru, takođe su učestvovali Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije i Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

U uvodnom delu skupa govorio je Slobodan Krstović, direktor Odeljenja za održivi razvoj NALED-a, koji je naveo da je izuzetno važno razmišljati o tome šta ostavljamo u nasleđe budućim generacijama i da je za izgradnju dugoročno održive zajednice potrebna sinergija brojnih društvenih činilaca. Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike, istakla je da je država podržala građane subvencijama koje omogućavaju ne samo uštede već i manju potrošnju energije unapređenjem energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, kazao je da su ljudi najvažniji deo svake zajednice i da zato kompanija NIS predano radi na profesionalnom razvoju zaposlenih, ali i doprinosi unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, govorio je o značaju edukacije u lokalnoj zajednici i istakao da Grad Čačak na svakih sedam godina donosi Strategiju Održivog razvoja koja podrazumeva i mnogo edukativnih elemenata, od predškolskog uzrasta do osnovnih i srednjih škola.

Na panelu je razgovarano i o značaju energetske tranzicije za ostvarivanje Ciljeva održivog razvoja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here