Vučić i Saracin o sastanku u Briselu, situaciji u regionu, odnosima sa Nemačkom

0
33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom i tom prilikom razgovarao sa njim o jučerašnjem sastanku u Briselu, o situaciji u regionu, bilateralnim odnosima sa Nemačkom, evropskom putu Srbije i budućnosti Zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je razgovarao sa Manuelom Saracinom i o snažnijem angažovanju relevantnih međunarodnih aktera na deeskalaciji situacije na Kosovu i Metohiji. “Razgovarali smo i o snažnijem angažovanju relevantnih međunarodnih aktera na deeskalaciji situacije na Kosovu i Metohiji, ali i na davanju novog zamaha evrointegracijama regiona, koje bi značajno doprinele održivoj i trajnoj stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, objavio je Vučić na svom Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Predsednik Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastali se juče u Briselu u okviru nove runde dijaloga sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom. Posle skoro pet sati odvojenih i trilateralnog sastanka, razgovori neuspešno završeni, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here